Adi Holzer

Adi Holzer er født d. 21. april 1936 i Stockerau nær Wien. Han kan kalde sig for illustrator, grafiker, glaskunstner og billedkunstner.

Hans tidlige kunst viser glæden ved naturen, bl.a. fra hans hjemegn i Østrig. Senere har Adi Holzer hentet inspiration i bl.a. Bibelen, musikkens verden og cirkuslivet – med billeder af især klovne – og han har arbejdet i en lang række teknikker som fx maleri, skulptur, grafik, glasmosaik og billedvævning. Udtryksformen kan være abstrakt, men er gerne figurativ, og det koloristiske står i centrum, ofte med varmt glødende og lysende farver.

“Adi Holzer har i en række kirker i sit karakterisktiske billedsprog formået at skabe figurativ kunst, der kan være dramatisk eller mediativt – men ikke sødladen eller ligegyldig.
Det koloristiske er en væsentlig faktor i Adi Holzers kunst, og efter min vurdering formår han at klare den vanskelige balance mellem det koloristiske og det kulørte i sine stærke, rigt varierende farvetoner. Adi Holzers billedverden er i høj grad livsbekræftende.” -Kunstavisen.

Billede af Adi Holzer maleriet "Nice Rendevouz in Nice"
Adi Holzer "Græsk gudinde" kunstværket