Jørgen Teik Hansen

Jørgen Teik Hansen er født i 1947 i København. Han er uddannet ved det Kongelige Danske Kunstakademi i 1968/69, og havde sin debut under stiftelsen af Violet Sol, der frem til opløsningen i 1988 var et godt og energisk forum for en kreds af beslægtede malere, der arbejdede både med figuration og et ekspressivt udtryk.

Han har i sit maleri lagt sig i forlængelse af ikke bare akademiprofessoren Egill Jacobsens og cobragenerationens formsprog, men tillige søgt et slægtskab med hele den nordiske tradition for ekspressionisme. Teik Hansens malerier er ikke båret af filosofiske overvejelser eller konceptuelle pointer, men søger gennem et sanseligt, udpræget fysisk, malerisk udtryk sit eget ekspressionistiske referencerum med antydede skikkelser og ansigter, hvis eneste legitimitet synes at være styret af kompositoriske overvejelser som struktur for arbejdet med farven.

Jørgen Teik Hansen er repræsenteret på Den Kongelige Kobberstiksamling, samt flere museer i Danmark og i udenlandske samlinger.

Billede af Jørgen Teik Hansen maleriet